kolmapäev, 1. juuli 2009

ELO

Ehk siis eelorientatsioon, mis korraldatakse enamasti YFU vabatahtlikke poolt. See aasta oli ainult 66 tulevast vahetusopilast aga pole hullu :) 
Alustasime teed bussiga Tallinnast ning soitisime Vaike-Maarjasse umbes 2 tundi. Saime toad katte ja mina olin uhes toas Kertu, Marreni ja Enelysiga 2. korrusel. Siis jaotati meid gruppideks: Euroopa I, Euroopa II, Usa I , Usa II, Benelux , Ladina-Ameerika, Saksamaa ja Muu Maailm. Siis toimus meil kultuur I kus raakisime suhetest. Siis ohtusook ja hiljem mangisime 4 tundi mange:D Tean et olen suhteliselt vana mangude jaoks kui need olid vaga naljakad ja patt oli neid mitte mangida:D Ahjaa siis pidime oma tutvustama oma riiki kuhu lahme vms, igatahes meie tegime nii et koik 6 olid mingid kuulsad linna (nt: Miami, Chicago) ja siis uksik kanadalane kusis mingeid kusimusi nt kes avastas Ameerika ja siis vastati et kas see mitte polnd Kennedy ? no asja pohimote oli naidata, et ameeriklased ei tea peaaegu midagi. Siis kell 1 pidid koik tubades olema ja magama.Hommikul oli monus aratus kus tuldi lihtsalt tuppa ruupuri ja pottidega:D Parast toimus kultuur II kus raagiti koduigatsusest ja parast poole oli igast case'd ja YFU reeglid. Mangude asemel toimus  YFU visioon kus meid jaotati peaaegu suvaliselt ja votsime loosiga mingi saate ja pidime jargi tegema, me saime Laululahingu ning meil oli 45 min aega. Motlesime valja YFU laulu: Meil on YFUs uued VÕPid (x2)               VÕPidel on ranged reeglid
               YFUkaid on igas riigis
               Suus neil varsti uued keeled
               Mürgist puhtad nende meeled
               Keelatud kõik võluseened
               Kõige tähtsam on neil pere
               Kaugelt karjuvad nad tere.
               Meil on YFUs uued VÕPid (x2)

              Et YFU elkas kaua veel
              aidakem neid sellel teel     (laenasin need Martini blogist :D ) 
Seal oli veel Telenovell, Maamees otsib printsessi, Toehetk ja Supermodell. Voitis Telenovella, mis oli vinge eriti need haalitsused mis juurde tehti :D Ja hiljem mangisime veel toolimangu, mille Enelys voitis :D (juhuu for her). Laksime siis oma tubadesse ja siis tuleb keegi ja raagib plaanist, et voiks ise vabatahtlikkud yles ajada ,ning leppisime kokku, et kell 6.30 kuigi tegelikult on aratus 8.30 ehk siis 2 tundi ennem :D Saime siis telekaruumis kokku ja meid oli 7 inimest koos minuga:D kohal polnud isegi seda kes selle asja peale tuli:D ja siis hakkasime motlema, et lame, kui ajame nad lambist ules ja siis nad voivad ju uuesti magama jaada ja tulime mottele, et kui nad tulevad meid aratama, siis meid pole lihtsalt. Hakkasime siis inimesi ules ajama, lihtsalt sadasime ustest sisse:D uks magas isegi  maas:D:D ja kuna meid oli ikka suht palju ja motlesime et kui lahme 3ndat korrust ajama siis nad kuulevad kuna vabatahtlikud olid seal ka :D nii siis me ajasime ainult 2.korruse rahva ules ja siis laksime kuhugile klassiruumi peitu 33. inimesega ja ootasime mingi 40 min. ja vaike kahtlus oli, et nad said meie plaanist aru. Kuulsime siis jarsku ruupuri haalt ja koik laksid klassiruumist valja terassile 2. korruse terassile seisma ja kui nad tulid siis hakkasid koik plaksutama :D haha, nad utlesid et magasid sisse:D ja ei kuulnud meie kondimisest midagi. Parast poole raagiti meile reisikorraldusest, kindlustusest ja karjaarist YFUs . Siis oli ka vanemate info tund ja hiljem raakis meile brasiilasest vahetusopilane Vinicius kelle vahetusaasta loppeb 6 paeva parast :S ja siis laksid koik koju. Igatahes koik oli vaga lahe ja tahan ka hakata vabatahtlikuks :)Ja mu vahetusaasta aina laheneb ja on mitmesuguseid emotsioone.  
                  

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jane, ma arvan, et sa olid liiga pilves, et mäletada, aga ma olin ELO-l ja päriselt oli YFU laul selline:

Joodikuid on palju riigis,
saadaks mõned üle piiri.
Pehmed juba neil on keeled
ilma märkuseta meeled,
tarbitud kõik võluseened,
seinast seina kõikuv kere,
varsti leiab uue pere.

Jane ütles ...

Rene :@ !